.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
از آسیب های اجتماعی تا بداخلاقی های ...
این روزها « مازندران » حال و روز خوشی ندارد !
مروزمازندران ومرکز استانش یعنی ساری حال وروز خوشی ندارد و مثل هزاران شهر دیگر و دهها مرکز استان هر روز اخبار و گزارش های ناخوشایندی از ضرب و شتم ها ، نزاع های خانوادگی و خیابانی، قتل و جرح ، طلاق و اعتیاد و..... می شنویم...
این روزها « مازندران » حال و روز خوشی ندارد !

شمال نیوز : تا چند سال پیش همگان استان مازندران را آرام میدیدن،این استان با مردمی مومن و خوش رفتار و میهمان پذیر، شهری که به شهر علویان مشهور است و مردم با خوبی و خوشی در کنار هم زندگی می کنند اما امروزمازندران ومرکز استانش یعنی ساری حال وروز خوشی ندارد و مثل هزاران شهر دیگر و دهها مرکز استان هر روز اخبار و گزارش های ناخوشایندی از ضرب و شتم ها ، نزاع های خانوادگی و خیابانی، قتل و جرح ، طلاق و اعتیاد و..... می شنویم . متأثر می شویم که چرا این چنین؟!
این مطلب را با مطلبی از یک پژوهشگر و کارشناس اجتماعی کامل می کنم که می گوید: چرا جامعه ای که بیش از سه دهه پیش یکی از آرمان های انقلاب عظیم، مردمی و دینی اش ایجاد جامعه ای اخلاقی با رفاه و بدون تبعیض بوده اینک با رشد فزاینده و تراکمی آسیب های اجتماعی روبروست؟
قبل از هرگونه اظهارنظری وارایه تحلیل بد نیست نگاهی گذرا داشته باشیم به برخی خبرها از میان هزاران خبری که هر روز درنشریات و سایت های خبری و خبرگزاری ها و همچنین منابع مختلف خبری کشور و مازندران منتشر می شوند و متأسفانه هر روز بر حجم این گونه خبرها افزوده می گردد.
دستگیری متهم 27 ساله به قتل 4 زن در شمال کشور
خانم فیلمبرداربه هنگام تصویربرداری از انبارمرکزی شرکت مخابرات مازندران ، مأمور پلیس را با ضربات کارد از پای درآورد
مرگ مرموز دو خواهر توسط شوهرشان
قتل هولناک فرزند 6 ساله برای انتقام از همسر
قتل مادر شهید توسط نوه اش در بهنمیر
قتل فجیع محمدرضای 27 ساله توسط اراذل واوباش در تفریحگاهی در ساری
قتل زن خانه دار روستایی در کجور
قتل دختر 17 ساله توسط همسرش در محمود آباد مازندران
قتل مرد میانسال توسط پسرش در مازندران به دلیل اختلافات خانوادگی
قاتل 25 ساله پدر 51 ساله اش را در قائمشهر به قتل رساند و قطعه قطعه اش کرد
قتل زن و شوهر ساروی توسط پسر معتادشان با همدستی همسرش
کشف دو جسد 36 و 30 ساله در خودرویشان در تنکابن
مرد مبل ساز همسر 45 ساله اش را در ساری کشت
درگیری دو جوان در شهرستان رویان منجر به قتل فرزند ورزشکارمعروف مازنی شد
و......
اینها تنها گزیده ای از هزاران رویدادی است که درحوزه های اجتماعی و حوادث منتشر می شوند و اگر بخواهیم فهرست گونه هم به آمار نزاع، برخوردها، ضرب وشتم، قتل، طلاق و اعتیاد و سایر اعمال ناهنجار بپردازیم با واقعیتی تلخ مواجه خواهیم گشت و آن این که جامعه از مسیر صواب منحرف شده و به سمت وسویی می رود که به هیچ وجه در شأن نظام وانقلاب نیست .
اگرچه آمارهای متفاوتی از اخبار مرتبط با حوزه های اجتماعی که به نوعی دما سنج آسیب های جامعه هستند، ارایه می شود و هدف از انتشار آنها هشدار دهی به مردم و خانواده ها به منظور کنترل و مراقبت بیشتر از فرزندان عزیزشان است، اما برخی کارشناسان این موضوع را موجب از بین رفتن قبح مسأله عنوان نموده و اعتقاد زیادی به بحث انتشار این چنین خبرهایی ندارند.
اسفند 1392 پزشکی قانونی کشور در آماری اعلام کرده که در سال 1391 617 هزار و 358 نفر درکل کشور به دنبال وقوع نزاع به مراکز پزشکی کشور مراجعه نموده اند که بیشترین آمار مربوط به تیرماه و کمترین مربوط به ماه دی بوده است.
در این رابطه آمارهای ارایه شده از سوی نیروی انتظامی به مراتب کمتر از آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور است به طوری که بر اساس آمارهای مندرج در سالنامه آماری مرکزآمار ایران سالانه به طور میانگین 70 هزار پرونده نزاع و ضرب و جرح در حوزه استحفاظی نیروی انتظامی صورت می گیرد.
در گزارش دیگری از سازمان پزشکی قانونی کشور آمده است: نزاع از جمله مهمترین دلایل مراجعات پزشکی قانونی کشور است که پرونده های مربوط به آن سالانه حدود 40 درصد از کل مراجعات این سازمان را به خود اختصاص داده به گونه ای که طی 10 سال گذشته به طور متوسط هر سال 593 هزار و 941 پرونده نزاع به پزشکی قانونی کشور ارجاع گردیده است.
گرچه آغازگر این مطلب مهمترین عناوین مربوط به قتل ها در مازندران بود و آماردقیقی راجع به آمار نزاع دراین استان اعلام نگردیده اما گفته های مدیرکل پزشکی قانونی استان و همچنین ازدحام قابل توجه در محاکم قضایی حکایت از افزایش روز افزون نزاع وبرخورد های منجر به ضرب و جرح در استانی دارد که مشکلات اقتصادی و بیکاری خیلی سخت مردم را آزار می دهد و به گفته کارشناسان بیکاری جوانان نقش غیر قابل انکاری در بروز انواع تخلفات و زیر پاگذاشتن قوانین ومقررات ایفاء می کند.
افزایش 10 درصدی آمار طلاق، اعتیاد جوانان و از هم گسستن تدریجی کانون مهم خانواده وبروز مسایل و مشکلات اجتماعی دست به دست هم داده اند تا برنگرانی های مسئولان و مردم استان افزوده شده و دست اندرکاران و برنامه ریزان بیش از پیش بر اهمیت پیشگیری از بروز این نابهنجاری ها تاکید ورزند.
یک کارشناس مسایل رسانه انعکاس اخبار مرتبط با انواع جرایم را وظیفه ذاتی رسانه ها در جهت آگاهی بخشی عموم مردم و اتخاذ تدابیری مناسب از سوی مسئولان امر توصیف نموده و می گوید:
متاسفانه افزایش آمار جرم وجنایت در کشورمان رو به فزونی است و تجربه نشان داده که مجازات و وضع مقررات سختگیرانه برای مجرمان شاید برای مدتی کوتاه مفید فایده باشد اما با گذشت زمان آثار این برخوردها کم شده و باید به موضوع پیشگیری و اولویت آن بر درمان اهمیت لازم داده شود.
او به آماری اشاره کرده و می گوید: فکر کنم سال گذشته استان اصفهان در بحث بزه چاقوکشی در کشور آمار برتر را کسب کرد و این موضوع مایه تأسف است؛ با تاسف باید بگوییم که در کشورمان بیش از پیشگیری به درمان و مجازات اهمیت داده می شود و ما به عینه نتایج نامطلوب آن را شاهد هستیم.
براساس شواهد و قراین موجود آسیب های اجتماعی در جامعه ایرانی را می توان به ترتیب ذیل اولویت بندی نمود:
اول ضعف مراعات قواعد اخلاقی در اغلب سطوح روابط اجتماعی است
دومین آسیب ، درصد بالای فقر است که متاسفانه علیرغم تلاش های به عمل آمده این معضل اجتماعی همچنان در جامعه حضوری پررنگ دارد.
معضل اعتیاد، سومین آسیب اجتماعی است و بیکاری به عنوان چهارمین عامل آسیب های اجتماعی که فقط یک معضل اقتصادی نیست و یک معضل حاد اجتماعی محسوب می شود.
پنجمین معضل و آسیب اجتماعی حاشیه نشینی است و ششمین معضل رشد فزاینده آمار ضرب و شتم ها، قتل،دزدی، جرم وجنایت است و با کمال تأسف باید اذعان داشت که پاره ای از جرایم مثل قتل به درون خانواده ها و خویشاوندان در حال گسترش می باشد.
رشد فزاینده طلاق و زنان بی سرپرست خانوار بدون درآمد، رشد کودکان بی سرپرست، تن فروشی، فحشاء ومهاجرت و سکنی در مناطق حاشیه ای شهرها از دیگر عوامل رشد آسیب های اجتماعی در جامعه مان به شمار می آیند که با وجود تمامی تلاش ها روز به روز گسترش می یایند و همچون دردی بی درمان جامعه را تهدید وبه قهقرا می برند.
افزایش غیر قابل تصور مراجعین به محاکم قضایی و رشد آسیب های اجتماعی همچون طلاق و نزاع های خانوادگی و خیابانی و شیوع انواع قتل ها در مرکز مازندران که به شهر مومنان و به دیار علویان مشهور بوده وهست بیانگر این واقعیت تلخ است که به جای بررسی علل گسترش این نوع آسیب ها به سراغ معلول ها رفته ایم و این دور تسلسل متاسفانه همچنان ادامه دارد.

یک کارشناس مسایل قضایی با اشاره به انواع مشکلاتی که اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان با آنها درگیر هستند، مادر همه معضلات را بیکاری جوانان و عواملی که موجب بیکارشدن شاغلان گشته عنوان نموده و می گوید: در مازندران با تمامی ظرفیت های بالایی که وجود دارد متاسفانه معضل بیکاری ، به بروز انواع جرایم اجتماعی و خشونت ها منجر گشته و ضعف اعتقادات به جرایمی ختم می شود که می تواند پایه های اعتقادی جامعه را سست نموده و عواقب بسیار خطرناکی در پی داشته باشد.
او می گوید: خانواده که خود کانونی بسیار محکم برای رشد و تربیت صحیح فرزندان به شمار می آید به دلایلی کارکردش ضعیف شده و خانواده ها همه امور تربیتی را به مهد و مدرسه و موسسات آموزشی و...سپرده اند در حالی که هیچ کدام از این ها نمی توانند نقش بسیارموثر خانواده را ایفاء نمایند.
به هر حال معضلات اجتماعی همانگونه که تدریجی پیش می آیند و روبه فزون می گذارند، حل آنها نیز نیازمند کار کارشناسی است و تعجیل راه صحیحی برای غلبه براین مشکلات نیست.
مردم شریف و غیور مازندران و شهرساری مومن و متعهد به نظام وانقلاب بوده و هستند و فرهنگی عمیق و برخاسته از مکتب مبین اسلام همزاد آنان می باشد و شایسته نیست که هر روز شاهد اخبار ناخوشایندی از این دیار قهرمان و غیور و ایثارگر باشیم.
همانگونه که کارشناسان تاکید دارند: کمک به استحکام وتقویت بنیان خانواده؛ ترویج فرهنگ ارزشمند ایرانی با بهره گیری از آموزه های دین حیات بخش اسلام، تلاش برای کاهش فشارهای اقتصادی و اجتماعی و معرفی الگوهایی شایسته برای جوانان این دیار و برخورد مناسب با متخلفان از قوانین ومقررات راهکارهایی هستند که می توان از این طریق به کاهش جرایم دست یافت.
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار

فرامرز درخشنده


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

طلبکار 1 تير 1393
این ها همه تقصی احمدی نژاد و مدیران قبلی استان است !!!!!!!!!!!!!!
همه تقصیی طا هایی و هادی ابراهیمی و مدیرانش هست . اصلا سیل هم که آمد مقصر مدیران قبلی بودند . دیروز نزدیک خونهمون هم یک تصادف ناجوری شد این هم تقصیر مدیران سابق استان بود .اصلا لایه ازن هم اگر سوراخ بشه بازم تقصیر اون هاست و ............................
سعید 1 تير 1393
خیلی کلیشه ای بود . حرف تازه ای نداشت . مسئولین استان هم از همه این ها خبر دارند . شما به عنوان یک فعال رسانه ای برای حل این معضلات چه کردی آقای عزیز .
حمید 1 تير 1393
ماهم دلواپسیم برادر من مگر گوشزد به مسئولان برای مردم و آنها ضرر دارد
آملی بیکار 1 تير 1393
نمیشه مردم رو بزور به بهشت برد اما میشه بزور جلوی این لات بازیهارو گرفت.دیگه میترسیم با زن وبچه بیرون بیایم.ما امید داریم که با تدبیر این مشکل حل بشه!!!!!
سالار 1 تير 1393
درگیری در رویان مربوط به سال 86 بود.
رضا 1 تير 1393
صاحب منصبان ذي ربط به وظايف خود عمل نمي كنند چون دغدغه هاي فزاينده ديگري دارند درهرصورت دولت هاي قبلي وكنوني در زمينه هاي فرهنگي فشل كامل هستند قوه قضاييه به وظايف خودعمل كند تاافساراين اسب چموش كلا پاره نشود
نا شناس 1 تير 1393
پیامدهای افزایش گرانی،بیکاری وفقر اینهاست.3برنامه اقتصادی دولت عدالت محور احمدی نژاد
حسین 31 خرداد 1393
وقتی تو دانشگاهها افراد با تقلب سر امتحان کارشناس میشن و خیلی از اونا تو ادارات مشغول کارن معلومه چی جوری کارشناسی میشه تازه به اینها باید فرهنگهای سوار بر امواج ماهواره ها رو اضافه کنین
دلسوز 31 خرداد 1393
مسئولین گرامی سرزمین علویان.......هنوز در حال تجربه کردن روزهای خوش هستیم....پیامد های جدی تری رو در آینده ای نه چندان دور شاهد خواهیم بود که دودش به خورد چشم همه ما خواهد رفت...
مبین......ا 31 خرداد 1393
با سلام
میشه با برنامه ریزی صحیح جلوی خیلی از بد رفتاریهای و آسیب های اجتماعی رو گرفت امیدواریم که مسولان استان هر چه سریعتر به فکر چاره ای باشن مخصوصا مسولان انتظامی وامنیتی استان...........آقای طلبکار ما قدر نیروهای جوان و پرتلاش و پاکی مثل هادی ابراهیمی ها رو ندونستیم
بهرام 1 تير 1393
اینها همه نشان از بی فرهنگی و بی اخلاقی جامعه ماست که به نظرم بیشترین عاملش بیکاری و فقر و نبود فضای مناسب اقتصادی ،اجتماعی است .
میلا 1 تير 1393
متاسفانه مسئولین کشوروبه خصوص مازندران به دنبال بازیهای سیاسی هستندوفرصت انجام پیگیری چنین امورمهمی راندارندواصلابراشون مهم نیست.خداودندازتقصیراتشون نگذره.
نا شناس 1 تير 1393
باید بدنبال زنجیره ای از علت ها بود که هریک عامل دیگری می باشد. متاسفانه مدیران فقط بدنبال درمان موقت هستند و از ترمان ریشه ای غافل هستند.
نا شناس 1 تير 1393
چند جمله با عضو شورای شهر ساری و رویکردهای جنجالی ایشان آقای محمد آقا میری در چند نطق و مصاحبه جدید به اظهار نظر توام با حمله و انتقاد شدید نسبت به برخی از مدیران پرداختند و عجیب تر آن که دلایل مخالفت ها و حملات ایشان قبل از آن که متوجه طرف مقابل ایشان باشد، متوجه خودشان و عملکردشان است . در حالی ایشان از زبان اصلاح طلبان سخن می گویند که در مقابل اعتراضات گسترده اصلاح طلبان ساری به ایشان در آخرین انتخابات مجلس ، شخص ایشان بدون هیچ گونه توجهی به اصلاح طلبان بطور تمام قد از کاندیدای شاخص اصولگرایان حمایت کرده و در صف مقابل جبهه اصلاح طلبان قرار گرفت و امروز خود را شاخص و نماد اصلاح طلبان می داند . نکته جالبتر آن است که وقتی در دولت تدبر و امید برادر ایشان که از قضا در دولت آقای احمدی نژاد صاحب معاون هلال احمر کشور انتخاب شد و در مسیر تغییرات ایجاد شده دولت دکتر روحانی قرار گرفت ، آقای محمد آقا میری تلاش زیادی برای ابقا برادر خود که منصوب دولت احمدی نژاد بود انجام داد و از اصلاحات نیز در این زمینه هزینه های زیادی انجام داد . حال با این اوصاف مردم ساری آقای روزبهی و احمدی فولادی را که چهره شاخص اصلاح طلبان هستند را ترحیج می دهند یا آقای آقامیری را ؟ و اما در باب جلسه ای که به نام جوانان اصلاح طلب استان برگزار شد . آقای محمد آقا میری در کجای جوانان اصلاح طلب استان قرار داد و در عرصه های انتخاباتی در کدام انتخابات با آنان همکاری کرده است ؟ در مصاحبه ایشان به استاندار هم حمله شده است که چرا لیست دادند . آقای استاندار که رییس ستاد آقای روحانی در مازندران بودند آیا حق نداشتند در سالگرد این حماسه افرادی را که در برپایی این حماسه زحمت کشیدند معرفی کنند ؟شما که در آن زمان مشغول تبلیغات برای خودتان بودید به این میزان هم برای زحمت کشان حق قائل نیستید؟ آقای آقا میری ! شما که مدتی است به صورت مستمر مداوم ، آقای شهردار و فرماندار را مورد حمله قرار می دهید آیا این شایعه درست است که خودتان به دنبال فرماندار شدن هستید ؟ کسی که این قدر صبر و حوصله ندارد و نسبت به نام بردن از چهره های شاخص استان اینقدر حساسیت نشان می دهد چگونه خود را نماینده اصلاح طلبان مرکز استان می داند؟ با یک جمله با آقای آقامیری سخنانم را خاتمه می دهم . آقای آقامیری !ادبیات اخیر شما هیچ نسبتی با ادبیات اصلاح طلبی دولت تدبیر و امید ندارد کما اینکه در میان سوابق شما نیز این تناقص دیده می شود که همراه و حامی اصوالگرایان بوده اید و در حالیکه از برادرتان که منصوب دولت احمدی نژاد است دفاع می کنید ، به دیگرانی که در آن ددولتن و به بنا به دلایلی حکم گرفته اند نیز محله ور می شوید . واقعا که دنیای عجیبی است
پاسخ ها به این نظر
بهرام 1 تير 1393
ربط این نوشته شما به موضوع گفته شده چیه؟
نا شناس 4 تير 1393
در نشست اخیر اقای فرماندار با ایشان این موضوع کاملا حل شده است. شما زیاد نگران نباشید.
نا شناس 1 تير 1393
ربط دادن اين ناهنجاريها فقط به موضوع بيكاري كار بسيار اشتباهي هست. شما در حوزه سياسي ، اقتصادي و ورزشي دقت كنيد ، همه با هم درگير و دعوا دارن و با لحنهاي بسيار بد با هم صحبت ميكنند ، تلويزيون رو روشن كنيد يا داره به خارجيها فحش ميده يا به داخليهاي به قول خودشون ... . شما هر روز به ادبيات خشن برخي از مسئولين دقت كنيد . وقتي قاعده بازي سياسي ، فرهنگي ، اقتصادي و ورزشي را بلد نيستيم ، روان افراد جامعه به خطر ميافته و همين موجب ناهنجاريهاي زيادي ميشه. فقط هم اصرار داريم با نصيحت و يا زور مردم رو هدايت كنيم و در عصر اينترنت و ماهواره بايد اقدامهاي عملي و ريشه اي جذاب مردم را هدايت كرد. در كشور ما اينقدر نعمت هست كه هرشخصي بخواد تلاش كنه موفق خواهد بود ولي اكثر جوانها تنبل و بي اعصاب شدن. تا موقعي كه دعواهاي سياسي در جريان هست و نهادهاي مسئول بخوان نقش ناظم مدرسه كه ي چوب دستش هست رو بازي كنن وضعيت بدتر هم خواهد شد. فعلاً هم كه پليس سرگرم طرحهاي امنيت اخلاقي هست و وقت مقابله با زورگيرها و دزدهارو نداره.
نا شناس 2 تير 1393
آقای روحانی و دوستان جهت اطلاع

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.095 seconds.